Внукът на Кирил Рашков - Кирил младши, който бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, се е предал, съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров, цитиран от Фокус.

Срещу е него образувано досъдебно производство. От прокуратурата в Асеновград поясниха, че ще му бъдат повдигнати обвинения за заплахи за убийство.

Обвинението е заради депозирана на 1 октомври жалба от Веселин Христов, че минути преди да бъде прегазен Ангел Петров Кирил Рашков-младши го заплашил с убийство. Кирил Рашков е обявен за издирване веднага, след като Христов е подал официално жалба. До момента внукът на цар Киро не е задържан.

Вечерта на 23 септември Христов, който е вуйчо на Ангел се е обадил два пъти на тел. 112 - първият, за да съобщи, че е заплашван от Кирил Рашков, а вторият минути преди случилото се. Във второто обаждане Веселин Христов обяснил за сблъсъка пред къщата на Рашков и че е заплашван от Кирил Рашков - младши. Минути  след това Ангел е прегазен.

По-рано главният секретар на МВР Калин Георгиев поясни, че в Катуница няма представители на клана Рашкови, които биха могли да нагнетяват допълнително напрежението.

"В района на село Катуница има достатъчно полицейско присъствие, но то се редуцира, тъй като действията на органите на реда не бива да дразнят и да притесняват гражданите", допълни още Георгиев. По думите му, там положението е абсолютно спокойно.