В Софийския апелативен съд бе решено, че началото на неплатежоспособността на Корпоративна търговска банка е 20 юни 2014 г., гласи съобщение на страницата на съда.

САС отмени решение на Софийския градски съд за начална дата на неплатежоспособността на „Корпоративна търговска банка" АД - гр. София, когато бе определена датата 6. 11. 2014 г. Решението на съда в тази част подлежи на вписване в търговския регистър при Агенцията по вписвания.

Решението бе на тричленния състав на Софийския апелативен съд (САС) с председател Светла Божкова и членове Светла Чорбаджиева и Теодора Кръстева.

С решението си от вчера САС оставя без разглеждане част от подадените  8 жалби по делото и прекратява производството по тях. В тази му част решението на САС подлежи на обжалване пред ВКС.

В останалата част също може да бъде обжалвано пред ВКС при наличие на основанията на чл. 280 ал. 1 от ГПК и след вписването му в търговския регистър.

Официалната дата за фалита на КТБ е от ключово значение, защото от това зависи кои цесии и прихващания ще бъдат законни.