Наказаха с "Пробация" бившия управител на МБАЛ-Дупница за използване на неистинска вносна бележка по досъдебно производство, съобщиха от районната прокуратура.

Поредица от злоупотреби в болницата в Дупница

Поредица от злоупотреби в болницата в Дупница

Директор с фалшива диплома разменя апарат за хемодиализа срещу неосъществен ремонт на покрив

Районна прокуратура - Дупница е сключила споразумение със защитата на Росен Тимчев. Той е обвинен в съзнателно използване от фалшив документ.

На 20 юни 2017 г. подсъдимият Тимчев представил фалшива вносна бележка за внесена парична гаранция. Документът е за досъдебно производство, водено срещу него от Районна прокуратура-Дупница. За самото съставяне на този документ не може да му се търси наказателна отговорност.

С одобреното от съда споразумение на Тимчев е наложено наказание "Пробация". Мярката включва задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител два пъти седмично за срок от една година. Тимчев трябва да положи безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа за една година.

Припомняме, това е втората присъда "Пробация" към Тимчев. Първата той получи през август за това, че е представил фалшива диплома.
В периода от 29 февруари до 5 декември 2016 година Тимчев е упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - Управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" ЕООД в Дупница, без да има съответна правоспособност.