Темида Втори обвиняем по делото за убийството на Андрей Луканов отрече да е вземал участие в подготовката на покушението. Георги Георгиев заяви пред съда, че е бил бит и пред следствието се е отказал от показанията, изтръгнати чрез мъчения.

Георги Георгиев е племенник на основния обвиняем по делото - строителния предприемач Ангел Василев.

Преди Георгиев и Алексей Кичатов заяви, че не може да си спомни дали подписите под протоколите му за разпити от 1999 година са негови.
Припомняме, развоя на делото от вчера - 22 април:
Второ дело за полицейско насилие е било заведено срещу бившия шеф на дирекция “Убийства” към МВР полковник Ботьо Ботев. Това стана ясно от вчерашното заседание по делото за убийството на Андрей Луканов, което се гледа от Софийски градски съд.

За разстрела на бившия премиер на 2 октомври, 1996 година, са обвинени строителният предприемач Ангел Василев, племенникът му Георги Георгиев, шофьорът му Юрий Ленев и украинците Александър Русов и Алексей Кичатов.

Адвокатът на Георги Георгиев представи справка от Софийския окръжен военен съд, че по жалба на свидетеля Николай Купринев е заведено дело за насилие срещу полковник Ботьо Ботев.

Купринев е арестуван на 13 юли, 1998 година. Два дни срещу него е оказван физически и психически натиск, а на третия ден той е заведен да даде показания пред следствието.

Делото е спряно по неизвестни причини. Също по неизвестни причини е спряно първото дело срещу Ботьо Ботев за насилие в секретната база на МВР в Копривщица, заведено от Юрий Ленев.

Имало е и трето дело срещу Ботев за насилие от подсъдимия Георги Георгиев, което е прекратено.

Майката на обвинения Георги Георгиев уточни пред съдебния състав как лично следователят Богдан Карайотов и е казал, че синът и е задържан за подбудителство в убийство.

На делото беше разпитан и оперативният работник в полицията, в чийто криминален контингент е бил Георгиев.

Само нов вид американска ДНК експертиза може да установи кой е убиецът на Луканов, заявиха вещите лица пред съда. Тъй като космите в торбата на убиеца нямат корени, българският метод не може да каже със сигурност дали са на Александър Русов или Андрей Кичатов. Новият метод обаче е много скъп и отнема минимум 2 месеца.