BMW 730 БМВ 730 е взривено пред заведение на ул. “Йоан Екзарх” в столичния квартал “Лозенец”. Сигналът за инцидента е подаден в дежурната част на Четвърто РПУ около 21 часа на 26 февруари, съобщават от пресцентъра на МВР.

На място пристигат дежурната следствено-оперативна група от СДВР, криминалисти от районното управление и експерти на ДОТИ – МВР. Установено е, че самоделното взривно устройство е поставено под предната лява част на автомобила. При експлозията жертви и пострадали няма. Нанесени са щети на БМВ-то.

Немското возило се води на името на 73-годишен столичанин от квартал “Младост 4”. Кара го обаче 21-годишният Л. С. от град Роман. Десетина минути преди взрива той паркира автомобила пред ресторант “Лоза”.

Младият мъж е 21-годишен студент по борба в НСА. Криминално проявен и осъждан с условна присъда за изнасилване. На мястото на инцидента е извършен оглед , иззети са веществени доказателства. Предстои установяване на вида и количеството взривно вещество, устройството на самоделката и мотивите за престъплението. В разследването са включени антимафиотите от СДВР.