рено Тази сутрин в 8 часа на ул.”Шишман” 29 пред столичната 7 гимназия е избухнало самоделно взривно устройство, поставено в автомобил “Рено 5” с регистрационен номер С 95 34 ВХ.

От взрива е била тежко ранена 39-годишната Христомира Атанасова, управлявала автомобила и която по-късно е починала. Пресцентърът на МВР няма информация за други пострадали.

На местопроизшествието веднага е пристигнал екип на ДОТИ, следствено-оперативна група и криминалисти на СДВР и колегите им от Първо РПУ.

Според очевидци, Реното е избухнало в движение, докато се е движело по "Шишман" по посока на ул. Гурко. По първоначални данни на експертите от ДОТИ самоделката е била поставена под седалката от външната страна на колата.

реноОчевидец твърди, че секунди преди взрива от колата се е чуло позвъняване на GSM. Предполага се, че взривното устройство е било задействано дистанционно.

Нараняванията на 39-годишната жена са били много тежки - с откъснати крака, пострадалата е получила първа помощ от медицинската сестра на 7 гимназия. Линейката пристигнала с известно закъснение и жената починала в "Пирогов" от раните си.

Категорични са информациите, че сред учениците няма пострадали. На местото са пристигнали много родители, а стъклата на околните магазини по ул Шишман са изпочупени.

Работата по случая продължава. Районът между улиците "Паренсов" и "Гурко" е отцепен.