Народно събрание За втори пореден ден депутатите отложиха обсъждането на ратификацията на споразумението между България и “Банк ъф Аустрия Кредит Анщалт” относно преструктурирането на специализираната болница за активно лечение по детски болести и изграждането на нова университетска педиатрична болница.
Инвестиционният проект е на стойност 42.7 милиона евро.

Вчера обсъждането на законопроекта бе отложено заради липсата на становище на здравната комисия, а днес – заради отсъствието на двамата министри – на здравеопазването и на финансите.

Депутатът Муравей Радев настоя Велчев и Богоев да бъдат поканени в залата, като подчерта, че по това споразумение съществуват големи съмнения за корупция.

Председателят на парламента Огнян Герджиков оповести, че Милен Велчев се намира в Кипър, а Славчо Богоев е в Будапеща и няма как двамата да присъстват в пленарна зала.

Левият депутат Кръстьо Петков предложи отлагане на дискусията до завръщането на двамата министри, което бе прието от мнозинството, въпреки обратното предложение на председателя на бюджетната комисия Нина Радева. Депутатите продължиха приемането на промени в Закона за здравето на второ четене, което започна преди повече от месец.