Хероин за над 3 милиона лева задържаха на "Дунав мост" край Русе, съобщават от МВР.

Бус е бил спрян за проверка при опит да напусне страната към Румъния, откъдето да поеме за Западна Европа. В тайник митническите служители открили над 180 пакета хероин с голяма чистота.

Данните бяха съобщени на пресконференция, в която участваха зам.-главният прокурор Иван Гешев, шефът на агенция "Митници" Георги Костов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и наблюдаващият прокурор Андрей Ангелов от Окръжната прокуратура в Русе.

Снимка 453307

Източник: МВР

По думи на наблюдаващия прокурор Андрей Ангелов общото тегло на намерената дрога е 93.6 кг, разпределени в 184 пакета. Количеството по първоначална оценка е за над 3 600 000 лв., посочи той и добави, че 56-годишен мъж е задържан за 72 часа. Грозят го от 15 до 20 години и глоба в размер от 100 000 до 300 000 лева.

От своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че количеството не е било предназначено само за България, а е било на изход към Западна Европа.

Все още обаче не е ясно за кои държави от Западна Европа е бил предназначен хероинът. По тази причина българските служби ще започнат съвместна работа с Интерпол. Предполага се, че става въпрос за канал за трафик на наркотици от Източна към Западна Европа.

Снимка 453306

Източник: МВР