Жена е задържана за опит да изтегли голяма сума пари от чужда банкова сметка в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Перничанката с инициали М.Д. на 46 години остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража".

Още през октомври служителите на реда получили информация за предстоящо теглене на над 112 000 лева от срочен влог с фалшиво удостоверение за наследници и акт за смърт, съобщават от МВР.

Жената, представила в банката фалвиши документи, е известната на полицията перничанка. Тя се представила за наследница на починалата Л.Т. на 81 години. Междувременно станало ясно, че собственичката на банковата сметка е жива и няма наследници.

На 28 октомври от банката съобщили, че М.Д. е в банков клон в столицата и попълва документи за теглене на парите от сметката на собственичката. След бързата реакция на полицаите са задържани измамницата и две жени - софиянките Ц.Ц. на 28 години от кв. „Западен парк" и Г.В. на 34 години от ж.к. „Дружба", които я чакали на паркинга с лека кола „Мерцедес Е 250".

Трите жени били доведени в районното управление и задържани с полицейска мярка за 24 часа. М.Д. е регистрирана за кражба, а Ц.Ц. - за длъжностно присвояване.