Задържаният за убийството в столичния квартал "Люлин" остава в ареста. Това реши Софийският градски съд, където се гледа мярката на 24-годишния Тунджер Киров от Севлиево.

Той бе арестуван за смъртта на жената, която почина от травмите си след грабеж и побой в "Люлин". Киров отрича да е извършител на това деяние. 

Припомняме, че по-рано днес от Прокуратурата дадоха подробности по случая. Тогава стана ясно, че младият мъж, който има зад гърба си 6 присъди, е признал за грабежа.

С 6 присъди е убиецът от „Люлин”

С 6 присъди е убиецът от „Люлин”

Върнал се от чужбина дни преди престъплението

"Не съм удрял, мен цяла вечер ме биха с някакви гуми", заяви той пред журналистите. Киров твърди, че е влязъл в бензиностанцията, за да пита къде се намира Лъвов мост. После бил на центъра с приятелката си, когато полицията го прибрала.

"Не съм извършителят", отсече Киров. "Кого съм убил? Цяла вечер ме биха с гуми, какво ли не ме правиха в районното", коментира той. Киров отрича у него да са намерени вещи на жертвата, както по-рано прокуратурата съобщи.

Задържаха 24-годишен убиец

Задържаха 24-годишен убиец

Убил 40-годишна жена и откраднал чанта, документи, пари, бижута и телефон

"Какво съм признал? Че съм ял два дни бой и от страх съм казал", продължи да поддържа версията си той. "Насила ме вързаха и ми късаха от косата косми", жалва се Киров.

Прокуратурата настоява Киров да остане в ареста за постоянно. Според държавното обвинение доказателствата сочат, че той е извършил тежкото деяние. Освен това, имало опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан.

Според адвоката на Киров няма достатъчно доказателства срещу него. 

Решението Киров да остане в ареста, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.