Полиции от Бургас и Сливен са задържали петима трафиканти на хора при съвместна акция, съобщават от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Около 19.00 часа снощи в района на км 313 на автомагистрала "Тракия" униформените задържали три леки коли - "Ауди А 4" с ямболска регистрация, "Фолксваген Голф 5" със сливенска регистрация и "Мерцедес S 430" с хасковска регистрация. На отбивка за магистралата те се натъкнали и на товарен автомобил "Волво" с пловдивска регистрация. Возилото имало пригоден тайник в ремаркето, замаскиран с наредени около него трупи дървесина.

В тайника полицаите открили общо 20 жени, мъже и 4 деца. Хората заявили, че са от Ирак и Сирия.

От полицията допълват, че са арестувани мъжете, ползващи автомобилите - 43-годишен мъж от Ямбол, 19-годишен от Сливен, 41-годишният му баща, 22-годишен мъж от малкотърновското село Звездец и 33-годишен мъж от кърджалийското село Звезделина. Служителите на реда иззели и множество апарати и парични суми в различни валути.

Впоследствие сливенските криминалисти открили оборудвана лаборатория за производство на синтетичен наркотик в имот на двама от арестуваните в село Мечкарево. Те иззели прекурсори, вещества и материали, които се използват в производството на високорискови наркотични вещества. Иззети са около 15 грама метамфетамин, допълват от полицията.