Делото за рухналата 5-етажна сграда на столичната улица "Алабин" продължава с разпит на свидетели.

Припомняме, на 19-ти септември 2006 г. под отломките смъртта си намериха две момичета, минаващи с автомобила си покрай сградата - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова.

След 10-годишно разследване, за трагедията са обвинени собственикът на сградата Георги Кирчев, инж. Петър Петров, който трябвало да контролира ремонта и шефовете на строителни фирми Николай Симеонов и Манчо Иванов.

Манчо Иванов обаче не се яви в зала. Той не е редовно призован. Има излизания в чужбина.

Първият разпитан бе работник, който участвал в почистването на разрушената сграда. Служителят на "Главболгарстрой" заяви пред съда, че са отишли с група работници и са започнали да разчистват останките от сградата.

Извозените метални елементи са били откарвани на площадка в столичния квартал "Дървеница". Техниката, с която са разчиствали сградата, са верижна машина, кран с телескопична стрела, верижен черен товарач, оксижени за освобождаване на металната конструкция.

Освен него бе разпитан и пожарникарят Никола Стоичков от Втора районна служба, който заяви, че в началото разчистването е било на ръка, тъй като на мястото на рухналата сграда е имало телефонна кабина, заради което е имало съмнения, че има и друг затрупан.

Пожарникарят описа завареното от него - паднала фасада на сградата на улица "Алабин", останките, от които са се намирали както на тротоара, така и на пътното платно, където двете момичета са били затиснати, докато са били в лекия си автомобил "Пежо".

Съдът проведе разпит и на служителя от Първа районна служба Пожарна и аварийна безопасност - Иван Цветанов Иванов, който е участвал в изваждането на труповете на двете момичета и участвал в разчистването на останките от сградата на ръка.

Предстоят още разпити на свидетели.