Софийска окръжна прокуратура приключи разследването и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по делото за убийството на пастир в село Антон от февруари 2022 г. Обвинението е за престъпление по чл. чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, вр. чл. 115, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК - умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Обвиняемите са братя с инициали К.П. и Д.П., на 41 години на 44 години. Двамата отглеждали коне и добитък. От стопанисваните от тях обори в местността "Дълбочица", село Антон и в село Душанци, община Пирдоп, били извършени кражби на селскостопански животни, за които братята подозирали пастира. На 6 февруари 2022 г. му обещали да му дадат пари на заем и го убедили да тръгне с тях към сградата на бившето ТКЗС в селото. Там брутално се саморазправили с него, като му нанесли молел ги да спрат и им обещавал да плати за откраднатите животни. Въпреки молбите побоят продължил докато пастирът престанал да се движи. Впоследствие братята го откарали и го оставили пред дома му в село Антон.

Същата вечер на телефон 112 бил подаден сигнал, че мъжът лежи на земята без видими признаци на живот. На място пристигнали полицейските служители и екип на Спешна медицинска помощ, който констатирал смъртта на 28-годишния пастир.

Обвиняемите за убийството в село Антон остават в ареста

Обвиняемите за убийството в село Антон остават в ареста

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура - София за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража"

Според заключението на изготвената по делото съдебномедицинска той е починал вследствие на масивна кръвозагуба от множествени травматични увреждания.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Обвиняемият К.П. е с мярка за неотклонение "задържане под стража", а от ноември 2022 брат му е под домашен арест.