На този етап не е искан откуп от семейството на Киро Киров. Няма и никаква информация и връзка с него.

Припомняме, снощи МВР съобщи за изчезването на видния столичен бизнесмен Киро Киров.

Той е собственик и основател на фирма КИРОВ АД, вносител на строителна техника и машини. 

По-рано днес дъщерята на Киров Силвия Басева съобщи, че не е искан откуп за баща й.

От полицията засега няма официална информация.

Засега никой не се е свързвал със семейството му, пише също в днешния си брой вестник "Труд" и допълва, че по неофициална информация към 21 ч в петък край къщата на Киров бил забелязан джип "БМВ X5", който потеглил с мръсна газ.

Досега не са открити свидетели на евентуално отвличане на Киров, пише "24 Часа".

Близките му са се обадили в полицията вчера по обед, тъй като от предишната вечер не са могли да се свържат с него.

Според съседите къщата в Банкя е собственост на бившия футболен съдияи зам.-шеф на ДАМС Иван Леков. Киров я наел от него преди 2 месеца. Идвал винаги сам. Комшиите не са виждали други хора с него.

Към 21,45 ч снощи съседка забелязала, че входната врата е отворена, кайенът стоял празен пред гаража, а от Киров нямало следа. Те разказаха, че полицаите, пристигнали на място, най-често ги питали дали са виждали трима непознати мъже да обикалят в квартала през последните дни, пише "24 Часа".

От БНТ 1 цитират съпругата му Мария, която твърди, че не е подавала сигнал и не е разтревожена, тъй като било обичайно през почивните дни съпругът й да пътува.

Според нея, не може да става и дума за отвличане с цел изнудване или отмъщение, тъй като фирмата не е била в цветущо финансово състояния, а и семейството няма врагове.

За последно, тя е видяла Киров вчера в 18.00 ч. в офиса му.

"Дарик" цитира Коста Басев, изпълнителен директор на фирма "Киров", който също отрича възможността за разчистване на сметки. Басев споменава, че предния ден двамата с Киров са били на работа и не е забелязал никакви нередности. Той не е пожелал да коментира на този етап случая, тъй като не разполага с информация и е научил за изчезването от медиите.

Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия.

Джипът на 70-годишния Киров, "Порше Кайен" №666666е бил открит пред гаража на къщата, в която живее, а вратата на гаража е била отворена, съобщи Дарик радио, като се позова на полицейски източници.

МВР умолява се всички граждани, които могат да дадат информация за местонахождението на лицето, да се обадят на телефони 166, 112 или на 982-83-63. Анонимността им е гарантирана.