ПОСЛЕДНО: ••На спешно заседание в Главна прокуратура са извикани прокурорите, чиито имена присъстват в Доклада на МВР, съобщи националното радио. Никола Филчев им е поискал незабавна оставка, заради посочените контакти с представители на организираната престъпност.
Въпросните магистрати обаче са отказали да подадат оставките си с мотива, че твърденията в Доклада не са доказани.••

ФИЛЧЕВ: Ще свалям депутатски имунитети

Симеон ••На излизане от “Дондуков” 2, където имаше среща с президента Георги Първанов, министър-председателят Симеон Сакскобургготски отказа да коментира изнасянето на факти за връзки на министри и депутати от НДСВ с Иван Тодоров – Доктора. Премиерът заяви, че такива неща трябва да се коментират след като по тях се произнесат службите.••

Бил съм на яхта с Доктора, но тя не е била негова. Така депутатът от НДСВ Мирослав Севлиевски коментира информацията за връзки между него и известния бизнесмен, изнесена днес в няколко столични ежедневника. Той уточни, че двамата са били на гости у общ приятел.

Това е очевиден опит за компроматна война, каза Севлиевски и посочи, че не е учуден, а е очаквал подобно действие. Аз съм чист пред съвестта си и бъдещето ще го покаже. Вярвам, че тази война ще я спечеля, каза той.

Д. Цонев: Няма за какво да се търси отговорност на министрите Петров и Велчев
Милен Велчев: Бях на яхтата, но не познавах никого там
Сергей Станишев: Не се качвайте на луксозни яхти
НДСВ: Опозицията има интерес от компроматите
Борислав Цеков: Знаем кой стои зад всичко това



Мирослав Севлиевски На въпрос кой има полза от подобна война, Севлиевски отговори, че това са всички, които се чувстват засегнати от неговото ясно изразена политическа позиция. Това са политическите агенти и тези, които се страхуват от бъдещата данъчна полиция, коментира Севлиевски.

Той нарече обвиненията срещу него “смешна история, позната от близкото минало” и каза, че е повече от спокоен и изрази мнение, че това е водевил. По отношение на снимките с Доктора, той каза, че е знаел за тях от събота, но посочи, че няма снимки с “този човек”.

Севлиевски обясни, че ще се защитава по съдебен ред, ако е необходимо. Той уточни, че няма проблеми с ген. Бойко Борисов, но ще поиска среща и с него, и с главния прокурор Никола Филчев, ако се наложи.

Велчев Ние сме гарнитура, трите хубави черешки в битката между нечии икономически интереси, каза депутатът в коментар на изнесените компромати за себе си и министрите Велчев и Петров. Той уточни, че целта на компроматите е да прикрият нещо друго. Смятам, че съм във война, каза Севлиевски, но не отговори дали е получавал заплахи досега.