Засилено е полицейското присъствие в Раднево. Продължава напрежението заради пребитите преди два дни младежи, съобщава БиТиВи.

В следобедните часове в града са пристигнали допълнителни полицейски сили и жандармерия. Те са разположени на различни точки. Главната част обаче се намират в подходите около гетото. Целта на масираното полицейско присъствие е да се избегнат сблъсъци.

Припомняме, че напрежението в Раднево не стихва след инцидента от понеделник, при който заради отнето предимство на пътя се развихри меле, а трима души се оказаха в болница.

По-рано Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинения на четиримата арестувани за побоя. Обвинението е за опит за  убийство по хулигански подбуди. Единият обвинен - Калчо И. е многократно осъждан, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице. Понеделнишкото престъпление е извършено в рамките на изпитателния срок на предходното му осъждане.

Другият обвиняем Динко А. е осъждан за грабеж и реабилитиран към настоящия момент. Останалите обвиняеми са неосъждани.

Над 1000 души излязоха на протест снощи в подкрепа на пребитите трима млади мъже. 

За 20.00 часа тази вечер също е насрочен протест срещу агресията и безнаказаността. Рокери от цялата страна дадоха заявка, че ще подкрепят демонстрацията.

Местните жители са категорични, че побоят посред бял ден е прелял чашата на търпението. Градът е обхванат от страх след снощния протест и преди днешния. Притеснени са и жителите на циганската махала.

Кметът на Раднево Теньо Тенев призна, че понеделнишкият инцидент е четвърти за последните два месеца.

39-годишен криминално проявен, по прякор Сурай, е сочен за генератор на напрежението. Той е един от четиримата арестувани за последния конфликт. Сурай е собственик на два магазина.

Кметът е категоричен, че ако се докаже, че двата обекта са незаконни, те ще бъдат премахнати. Тече и гражданска подписка за премахване на незаконните къщи в циганското гето.