50-годишен мъж е загинал на място, а 34-годишен е ранен при тежка катастрофа на главен път Е-79 в района на Благоевград. Това съобщиха за News.bg от Областната дирекция на МВР-Благоевград. Произшествието е станало след 15.30 часа между полигона и комплекс „Монца". Движението в района на катастрофата е спряно и в двете посоки.

Според БГНЕС, на плавна дясна крива и непрекъсната осева линия Мазда предприема изпреварване и се блъска челно в бус Форд "Транзит". Запознати твърдят, че водачът на Маздата е изпреварил два автомобила преди да се блъсне челно в буса, който е идвал от Благоевград. Японският автомобил се е движел към Симитли.

ПОСЛЕДНО:
Към 18 часа движението е възстановено, съобщи АПИ

На място загина водачът на Маздата, а бусът е изхвърлен по таван върху върху мантинелата на 2 метра от жп-линията София-Кулата. След 10-минутно рязане на ламарините, от него е изваден 34-годишнният Красимир Д. от Благоевград. Той е транспортиран в СПО на МБАЛ-Благоевград с политравма.

Път Е-79 е затворен за движение, обходният маршрут е по пътя жк "Струмско"-Долно Церово и отново на Е-79.

Към 16.40 пристигна групата следователи за извършване оглед на местопроизшествието и установяване причините за тежката катастрофа.

По първоначална информация имаше опасност единият автомобил за експлодира и затова го обливали с вода. Две линейки и две пожарни пристигнахя на мястото на катастрофата.

Междувременно от Агенция „Пътна инфраструктура" информираха, че е ограничено движението при км 368 на път І-1 София-Кулата в близост до село Железница. Въведен е обходен маршрут: Благоевград - кв. „Струмско" - с. Железница.