Георги Енев или Жоро Милионера, който открадна 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил в Пловдив, може да бъде пуснат на свобода, ако обжалва мярката си за задържане. Това е съобщил наблюдаващият делото прокурор Делян Пинчев, информира marica.bg.  
Все още не е ясно дали прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу Енев.

Вариантите са или да се внесе обвинителен акт, или делото да се прекрати. Ако мярката на задържане бъде обжалвана от охранителя и неговия защитник, то съдът може да прецени, че трябва да го пусне.

Досега 33-годишният мъж не казва нищо пред разследващите и по никакъв начин не помага на разследването. Това е негово право по закон, никой не може да го принуди да говори насила, изтъкна прокурор Пинчев.

До момента не е ясно почти нищо - нито къде са откраднатите пари, нито каквито и да са други подробности за престъплението и за мотивите то да бъде извършено.

Припомняме, Енев беше обявен за общодържавно и международно издирване, след като на 23 юни задигна 1 500 000 лева в различна валута от инкасов автомобил на фирма, в която работи.

Дни след това той се предаде на полицията и бе задържан в следствения арест. Със себе си носеше раница, но в нея нямаше пари.

Разследващите продължават да работят по версията, че Енев е имал съучастник, но на този етап няма никакви доказателства за това.

Срокът на разследването изтича на 22 октомври. Има вероятност той да бъде удължен, но това ще бъде преценявано тепърва от наблюдаващия прокурор.