На 3 септември 2010 г., по време на Международния кинофестивал във Венеция, министърът на културата на Италия Сандро Бонди и директорът на фестивала Марко Мюлер ще връчат специална награда на известната в Италия българка Мишел Бонев. Специалното отличие „Action for women" се връчва по повод 60-та годишнина на Съвета на Европа и на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.

В мотивацията за награждаването на филма се изтъква, че той „пресъздава по автентичен начин от женска гледна точка съвременната реалност на голяма страна от Източна Европа - България, описвайки как актуалните икономически промени въздействат върху отношенията между хората".

Филмът е финансиран от Националния филмов център и RAI Cinema. Лентата се гордее и със съдействието на Италианското Министерство на Културата. Мишел Бонев, от години e звезда в Италия, но прави режисьорския си дебют с отличената лента. Оператор е Емил Топузов, а в главните роли са Мишел Бонев, Татяна Лолова, Юлиан Вергов, Ани Бакалова, Надя Конакчиева, Марта Янева - Майдачевски, Лича Нунец и Джузепе Корасанити. Продуценти са Romantica Entertainment - Italia в копродукция с Романтика Ентъртейнмънт - България.