AC/DC направи умопомрачителен лайв в Милуоки, Уисконсин. До там летя екип на бTV, за да се срещне на живо с групата. Заради проблемите във въздушния трафик вслeдствие на изригването на исландския вулкан, нашите успяха да се приберат благополучно едва вчера.

Журналистите си стиснаха ръцете с легендарния Брайън Джонсън и чуха лично от него паметното „София, идваме!".

Целият репортаж от събитието ще бъде излъчен тази седмица в ефира на медията.

На концерта в Милуоки 20 000-ната зала Bradley Center буквално се е пукала по шефовете с фенове от целия щат Уисконсин, както и от Чикаго. За разлика от обичайната концертна публика в Европа, където на рок събития ходят предимно младите, в Щатите е имало агитки освен от тийнейджъри, така и от хора на средна и над средната възраст. Повечето от тях облечени като идолите си.

Друга отличителна черта на американския фен, регистрирана от очевидците, е абсолютната им дисциплинираност и добро поведение преди и по време на концерта. Без никакво блъскане, опашки и излишен смут щатските рок фенове са атакували вратите на залата около час и половина преди обявения старт на концерта.

И така, в 19.30 часа местно време (в работен ден) препълнената вече зала се е разтресла от първите жици. Последвал е зверски двучасов лайв, включително бис изпълнения и всичко добре познато от репертоара на бандата. В края, поради спецификата на локацията, вместо гръмовните фойерверки, са се чули топовни салюти.

В ексклузивно интервю за bTV генералният продуцент на шоуто казва, че в София, на националния стадион Васил Левски ще бъдат докарани 20 камиона повече техника, отколкото за концерта в Милуоки.

Междувременно, от вчера на българския музикален пазар е саундтракът на Iron Man 2. Най-здравият саундтрак на филма на годината е изцяло с парчета на легендарната банда AC/DC.

Концертът на рок величията у нас е по покана на Болкън Ентъртейнмънт и Марсел Аврам, със съдействието на Столична община. Той ще се състои на националния стадион "Васил Левски" на 14 май.