Вторият гост на 13-ото издание на Sofia Music Jam - алт саксофонистът Дейвид Санборн, изнесе много музикантски концерт в зала 1 на НДК.

Наричан „легендата на съвременния джаз", той успя да покаже почти всичко от богатия си арсенал от стилове.

Концертът започна с класически блус джаз от старата школа, който предразположи много добре публиката.

Особено впечатление направи композицията "Brother Ray" от новия му албум, която е написана от Маркъс Милър в памет на легендарния Рей Чарлз.

Е, самият Маркъс не беше тук, за да я изпълни, но споменът от присъствието му в същата зала е още пресен, а и трябва да отдадем дължимото на Ричард Патерсън - басистът в бенда на Дейвид Санборн, който се справи доста добре.

Песните от новия албум на Дейвид Санборн "Here and Gone" показа, че легендарният изпълнител още има какво да каже в музиката.

Остава верен на корените си, но винаги изненадва с нещо ново и точно това го прави уникален.

Новите му композиции са раздвижени и стегнати, напомнят за старите майстори в джаза, от които Дейвид се е учил, и същевременно показват иновативния му талант.

Освен тях публиката имаше възможността да чуе и известни и незабравими мелодии от награждаваните му албуми "Double vision", "Close Up" и "As we speak".

Дейвид беше изключително предразположен към българската публика и каза, че отдавна е искал да посети страната.

Той сподели също, че докато е бил водещ в шоуто „Night Music" по NBC, е срещнал Иво Папазов и това за него е била най-невероятната музика, която е чувал: "Тогава си казах, че щом такава музика идва от вашата страна, то аз трябва да я посетя!".

Зрителите го аплодираха горещо и след един бис се редяха на опашка пред залата, за да си купят новия му албум заедно с автограф.