In Flames и Dream Theater ще се разпишат с концерти у нас, в следващите месеци. Това потвърдиха официално организаторите от Община Каварна и Жокер медиа. Dream Theater са първият обявен хедлайнер на четвъртото издание на Калиакра Рок Фест 2009г, с концерт на 3-ти юли.

На 29-ти март пък в София ще забият шведите от In Flames.  И двете банди идват за втори път в България, но разменят местата на концертите си -  от София в Каварна и обратно.

In Flames са една от най-успешните шведски метъл банди, ще има самостоятелен концерт в столичната зала Деница (бившата Аско Деница - кв.Младост 3), на 29-ти март от 20.00ч. Билетите ще са с цена 35лв, а в деня на концерта, ще бъдат по 45лв. Местата, на които ще се продават са: Билетния център на НДК, в мрежата на Ticketstream. bg и Eventim.bg.

Метълите от Гьотеборг, преди няколко дни триумфираха с цели три "Bandit Rock Awards" - за "най-добра шведска банда", "най-добър шведски албум" и за"най-добра шведска банда на живо". Модерната метъл банда е сред най-успешните групи на световния лейбъл Nuclear Blast.

През 2008г, малко преди да стъпи в Каварна, групата е обявена за "Най-добра международна банда" на авторитетните Metal Hammer awards. В последният ден на Калиакра Рок Фест 08, скандинавците се разписаха преди Slayer, и макар че бяха на сцената само за час, успяха да грабнат с пълна сила сърцата родните метъли. Вокалът - Anders Friden, видимо доволен от емоционалното посрещане, обеща втори концерт на бандата в България.

Dream Theater, ще свирят на четвъртото  издание на Калиакра Рок Фест 2009 на 3-ти юли. Емблематичната прогресив метъл банда е първият обявен хедлайнер на феста. Тя идва за втори път в България, точно седем години след уникалния си концерт на 3-ти юли 2002г. в София. Тогава, пред хиляди фенове и след три часа музика от най-висока класа, развълнуваният Mike Portnoy обеща с ръка на сърцето, че:" Dream Theater винаги ще се завръщат тук".

Ню Йоркската банда ще стъпи в Каварна, в познатия състав, начело с легендарния китарист John Petrucci и барабаниста Mike Portnoy. Dream Theater е сред малкото съвременни банди, символ на свободомислието, на прогреса и некомерсиалното. Със сериозна репутация на перфектни изпълнители на живо, Dream Theater са свирили с някои от най-добрите световни рок изпълнители - Deep Purple, Emerson Lake and Palmer, Iron Maiden, Joe Satriani, Marillion, Megadeth, In Flames, Opeth и Iron Maiden.

Dream Theater и още банди от този ранг ще се срещнат на тазгодишния Калиакра Рок Фест 2009, като останалите имена на участниците ще бъдат обявени съвсем скоро. Билетите за фестивала, ще бъдат пуснати в продажба в средата на март. В рамките на миналите три издания на най-авторитетния рок фестивал в България са гостували рок-икони като Manowar, Motorhead, Heaven and Hell, Twisted Sister, Testament, Helloween, Аlice Cooper, Slayer и In Flames.