Номинираните за престижните отличия "Грами" Kenny Chesney, Coldplay, Jonas Brothers, Lil Wayne и Katy Perry са сред изпълнителите, които ще представят на живо своите актуални сингли в най-вълнуващата вечер за музикалната индустрия.

Събитието ще се състои на 8 февруари 2009г. в Стейплълс Център, Лос Анджелис и ще се предава пряко по телевизията в над 144 страни по целия свят. 

Други изпълнители, които ще вземат участие в церемонията ще бъдат анонсирани допълнително.

Lil Wayne води в надпреварата за заветните статуетки с 8 номинации: Албум на годината и Най-добър рап албум за Tha Carter III; Най-добро солово рап изпълнение ("A Milli"); две номинации в категорията Най-добро рап изпълнение за дует или група ("Swagga Like Us" и "Mr. Carter"); Best Rap/Sung Collaboration („Got Money"); две номинации в категорията Най-добра рап песен("Lollipop" и "Swagga Like Us").

Четирикратните носители на "Грами", Coldplay тази година имат седем номинации: Запис на годината, Песен на годината и Най-добро поп представление в дует или група за „Viva La Vida"; Албум на годината и Най-добър рок албум за Viva La Vida Or Death and All His Friends; Най-добро рок представление в дует или групаB и Най-добра рок песен за „Violent Hill".

Пълният списък с номинациите ТУК