Шведският диджей Avicii (роден като Тим Берглинг) е починал на 29 години.

Това съобщи сп. "Билборд".

С дълбока скръб съобщаваме за загубата на Тим Берлинг, известен Avicii. Той е намерен мъртъв в град Маскат в Оман. Това е станало днес, съобщи говорител на диджея.

В момента не се разкриват подробности около смъртта на твореца в Оман.

Шведският диджей Avicii е роден като Тим Берглинг.

Avicii е международна поп звезда. Най-известната му песен "Wake Me Up" имаше платинов успех и достигна до номер 4 в класацията на Billboard's Hot 100. В танцовите класации той имаше седем Топ 10 хитове, припомня агенция "Блумбърг".

Avicii бе номиниран за две награди "Грами", две MTV Europe Music Awards и една награда "Билборд музика".

Смъртта му идва само дни, след като е номиниран за наградата "Билборд Музика" за 2018 г. за най-добър танц / електронен албум за неговия ЕР "Avicii (01)".

Avicii в миналото страда от остър панкреатит, отчасти поради прекомерно пиене. След като през 2014 г. му премахнаха жлъчката. Това стана причина той да отмени поредица от изяви в опит да се възстанови. Той прекъсна турнето си през 2016 г., но продължи да прави музика в студиото.

"Беше много лудо пътешествие. Започнах да продуцирам, когато бях на 16 години. Започнах да пътувам на 18-годишна възраст. От този момент нататък аз просто скочих на 100%", казва за сп. "Билборд" Avicii.

През есента на 2013 година Avicii издаде своя първи студиен албум "True", който стана платинен в Австрия, Канада, Мексико, Норвегия, Полша, Швеция и Великобритания.