Американската певица и актриса Уитни Хюстън почина на 48-годишна възраст, предаде CNN.

Новината е потвърдена от говорител на Хюстън.

Тялото й е открито в хотелска стая в Beverly Hilton в Лос Анджелис, била е във ваната.

Не е ясно каква е причината за смъртта й, но според tmz.com тя се е удавила. Тече разследване.

Смъртта й е потвърдена от пристигналите на мястото парамедици, които в продължение на 20 минути са се опитвали безуспешно да я върнат в съзнание.

Няма видими следи за престъпление, но причините за ранната смърт на певицата се разследват, коментира полицията. Властите забраниха на дъщеря й Боби Кристина да види майка си в хотела.

Тази вечер ще се състои церемония по връчването на наградите "Грами" и е възможно да бъде връчена посмъртно награда на покойната певица.

Попиконата от близкото минало, която бе на върха през 80-те и 90-те години и участва в хитови филми като "Бодигард", дълго се лекува от наркозависимост, а последните й опити да се завърне на сцената завършиха с провал.

Някои от концертите на турнето и през миналата година обаче се оказаха проблемни за организаторите.

Преди година на първия концерт от турнето й във Великобритания тя остана буквално без дъх. В Париж бе настанена в болница с дихателна инфекция и отложи няколко от появяванията си пред публика.

В Австралия критиката и много фенове се изказаха зле за способностите й.

Световните агенции съобщиха през последните месеци, че звездата е пред фалит.

В профила си в Twitter, певицата Марая Кери, шокирана, с разбито сърце и обляна в сълзи, е поднесла съболезнования на семейството на Хюстън и почитателите й.

Тя е изказала скръбта си от загубата на "моята приятелка, несравнимата Уитни Хюстън, един от най-великите гласове, която никога няма да бъде забравена".

"Загубихме още една легенда. Ще ни липсва.", пише Кристина Агилера.