Националният дворец на културата ще бъде домакин и продуцент на седемнадесетото издание на "Салон на изкуствата" от 13 до 31 май 2012 г. В рамките на салона ще има много концерти, събития и изложби.

Фестивалът ще бъде открит от цигуларя Васко Василев с концерт тази вечер от 19.00 ч. в зала 1 на НДК.

Мотото на тазгодишния Салон  е "Говорите ли български?", като идеята е, че независимо къде живеят или се изявяват нашите артисти, те остават свързани с родината.

Джазпримата Йълдъз Ибрахимова, която ще изнесе концерт на 21 май, ще получи отличието на фестивала - Голямата награда за принос в българската култура. Новост е фестивалният билет, който важи за 10 прояви.

От днес в централното фоайе на НДК може да бъде видяна изложбата на списание МАХ, което представя забележителните 64 кадъра от най-добрите си фотографии през годините под мотото „Лицата за които всички говорят".

„Това са лицата, които чрез своята лична история променят историята на другите. Избрали сме онези личности, които през последните десет години са направили и продължават да правят своите лични и обществени революции", споделя повече за идеята на изложбата Георги Тошев, главен редактор на МАХ.

В програмата ще бъдат представени още  Нина Николина с Берковската духова музика, Камен Донев, Любо с голямо музикално шоу и множество гост-звезди навръх празника 24 май.

Любопитно е завръщането на Стефан Вълдобрев с неговия unplugged концерт.

С пълната програма на Салона на изкуствата може да се запознаете ТУК.