Концерт с оркестрирани партитури на легендарната рок банда Queen ще се състои на сцената на Античния театър в Пловдив на 9 юни.

Солист в уникалния спектакъл „Бохемска рапсодия" ще бъде Теодор Койчинов, който зае второ място в първото издание на Music Idol у нас.

Идеята за спектакъла е на диригента Петър Радевски и Пловдивската филхармония.  

Концертът е посветен на 33-годишнината на незабравимото едноименно парче, създадено през 1975 година.

В репертоара са включени общо 20 песни, които ще бъдат изпълнени от Пловдивската филхармония под диригентството на маестро Петър Радевски, хор „Иван Спасов", студийни рок музиканти и с участието на българското сопрано от Софийската опера Елена Павлова и победителят от Star Academy - Марин Йончев. 

Тенорът на Теодор ще се изяви в десет от песните в спектакъла, сред които класиките „Don't Stop Me Now", „We Are The Champions", „Radio Ga-Ga", „Somebody To Loves Me", „Who Wants To Live Forever", „We Will Rock You", „Now I'm Here" и др.

"За мен е голяма чест да съм на такава сцена с толкова първокласни музиканти и голяма отговорност да изпълнявам парчета на едни от най-гениалните творци в рок музиката за всички времена.

Аз съм страшен фен на Queen и мисля, че всички, които обичат рока, ще се забавляват много", сподели Тео по време на репетициите.

Билети за събитието може да намерите на касите на Античния театър в Пловдив.