На 5 ноември в Нов драматичен театър "Сълза и смях" ще се играе спектакъла на Александър Морфов "Вълшебна нощ" по текстове на Бекет, Мрожек и Йонеско. Актьорите са: Руси Чанев, Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Рени Врагова и Красимир Недев.

Двама неудачници решават да сложат край на живота си. И може би точно през тази последна нощ мечтаният от тях живот ще се превърне в реалност. Реалност препълнена с вълшебство и очарование. Посивелият живот се обагря в цветовете на въображението и се озарява от импулса на копнежа. В такава нощ е възможно да преоткриеш радостта от играта, удоволствието от свободата на мисълта и безграничните възможности на човешкото общуване. Една остроумна игра със смъртта.
Този спектакъл е едно майсторско режисьорско признание в любов към киното и джаза.

Морфов дойде от Санкт Петербург за 3 дни, за да възстанови с помощта на "своите актьори" този брилянтен спектакъл на на сцената на "Сълза и смях". Похвално е за дирекцията на този театър, че дава възможност на българската публика да се запознае с голямото тайнство на театъра, да се наслади на този театрален шедьовър. (в. "Култура", 2005 г.)

Толкова реалност през призмата на вълшебството, чара на въображението, копнежа, струи от сцената... А и вижданията-реалност и умение да летиш, да мечтаеш... За актьорската игра и режисьорски решения няма да умувам, мисля, че всеки гледал постановката ще ме подкрепи във високата оценка за това прекрасно камерно случване (зрител от форума)

"Вълшебна нощ" е участвал на фестивали във Албания, Италия, Испания, Македония, Мароко, Полша, Сърбия, Украйна, Холандия, Хърватска и др.