Последният дуел за футболната 2022 година в страната ни е между отборите на Лудогорец и Левски. Срещата от 1/8-финалите за Купата на България е днес от 13:30 часа на "Хювефарма Арена".

Преди три дни двата тима се изправиха един срещу друг отново в Разград, когато изиграха интересен двубой от efbet Лига, който обаче завърши без попадения. През първата част дузпа на Лудогорец бе отменена, а в средата на второто полувреме Левски също бе потърпевш от решението на VAR. Гол на Георги Миланов бе отменен поради нарушение в атака.

Лудогорец бие шута на Шимунджа при загуба от Левски за Купата

Лудогорец бие шута на Шимунджа при загуба от Левски за Купата

Столът на словенеца се клати сериозно

"Сините" ще се стремят да продължат защитата на Купата на България, която спечелиха във финал срещу ЦСКА. Левски срази Вихрен с 4:1 като гост на старта на участието си в турнира, но сега им предстои доста по-труден тест.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Очаква се Станимир Стоилов да заложи на почти същия състав, който изигра силен мач преди дни в Разград. Тогава извън 11-те остана бразилският краен бранител Цунами. Той бе съхранен, защото висеше с картони. Сега обаче се очаква да стартира. До последно под въпрос ще е Жереми Петрис. Ако французинът не е готов, то като титуляр ще излезе Абдулахи Шеху.

Титуляр на Левски пропуска и втория мач срещу Лудогорец

Титуляр на Левски пропуска и втория мач срещу Лудогорец

Жереми Петрис няма да вземе участие в срещата за Купата на България

Анте Шимунджа също ще направи няколко ротации. Словенският специалист по всяка вероятност ще заложи в атака на Матиас Тисера, Бърнард Текпетей и Кирил Десподов. Първите двама се появиха след почивката в отложения мач от шестия кръг на efbet Лига. Не се очакват обаче други сериозни промени в стартовия състав.