Два малки града в провинциалната част на Оклахома посрещат около 60 000 до 100 000 души в щатския парк "Бобърс Бенд", където посетителите идват, за да наблюдават пълното слънчево затъмнение.

Това писа АП.

Обикновено градовете Брокен Боу и Хочатаун имат целогодишно население от съответно 2 500 и 150 души.

Секретарят на Оклахома по въпросите на туризма, дивата природа и културното наследство Шели Зумвалт заяви пред ABC News, че окръг Маккъртейн се подготвя от около година и половина, като провежда срещи с щатски и местни служители по обществена безопасност и други агенции, за да се справи с наплива от посетители и трафика.

Тя каза, че е срещнала хора, дошли в щатския парк от САЩ и от Европа, и изрази надежда, че това ще доведе до завръщането им след затъмнението.

"Само днес имахме хора от Норвегия, Дания, Калифорния, Хавай, Тенеси, които видях да минават през нашата хижа тази сутрин, което е феноменално", каза Зумвалт.

"Но в по-широк смисъл, мисля, че след пандемията много хора търсят ваканции, които да ги изведат от града и да ги отведат на по-спокойно място, а ние имаме много такива в Оклахома и виждам огромния отзвук от това събитие, което наистина затвърди мнението ми, че имаме нещо специално", продължи тя.

Лунно затъмнение ще се наблюдава утре от България

Лунно затъмнение ще се наблюдава утре от България

Явлението ще започне в 18.14 ч. българско време

Ню Йорк и Ниагарския водопад предоставиха впечатляващи гледки по време на природното явление.