Броят на загиналите при сблъсъка на военен самолет с девететажна сграда в Ейск, Краснодарски край, нарасна на 13 души. Данните официално съобщи Алексей Кузнецов, съветник на руския министър на здравеопазването, цитиран от Интерфакс.

"По данни на Министерството на извънредните ситуации след отстраняването на отломките на мястото на катастрофата в Ейск са открити тела на загинали. Към 6:00 ч. сутринта на 18 октомври в резултат на катастрофата са загинали 13 души, включително три деца. 19 души са ранени, четирима от тях са приети в Краснодарската регионална болница, а останалите все още се лекуват в болница в Ейск", каза Кузнецов във вторник.

Местните власти обещават да изплатят по 1 милион рубли на семействата на загиналите в Ейск. На тежко и средно тежко пострадалите са обещани по 400 000 рубли и по 100 000 рубли за всеки член на семейството.

Припомняме, че през изминалия ден военен самолет Су-34 се разби в непосредствена близост до жилищна сграда в южния руски град Ейск. Като причина за катастрофата бе посочено запалване на един от двигателите по време на излитане.

Шестима загинали и 19 ранени след катастрофата на Су-34 в руския град Ейск

Шестима загинали и 19 ранени след катастрофата на Су-34 в руския град Ейск

Съдбата на още шестима не е известна