16 души са били откарани в болница, след като самолет на United Airlines кацнал аварийно на летище „Шанън” в Западна Ирландия в сряда сутринта, съобщава ITV.

От аеропорта потвърдиха, че полет UA-880 на американската авиокомпания United Airlines, пътуващ от Хюстън за Хийтроу, е бил пренасочен към летище „Шанън” по медицински причини заради силна и внезапна турбуленция.

Самолетът е кацнал в 5.55 часа. 14 пътници и двама членове на екипажа са получили медицинска помощ на летището и с линейки са били транспортирани до университетската болница „Лимерик”.

United Airlines разпространи съобщение, в което обяснява, че пренасочването се е наложило заради силна турбуленция.

„United Airlines полага грижи и оказва помощ на клиентите и екипажа от полет UA-880, които са преживели силна и неочаквана турбуленция по време на полета от Хюстън до лондонското летище „Хийтроу”, съобщава авиокомпанията.

„Самолетът е пренасочен към летище "Шанън" в Ирландия, където е посрещнат от медицински персонал. 14 пътници и двама служители на екипажа са били откарани в местна болница. Пожелаваме на тези пътници и екипаж бързо възстановяване от нараняванията”, се казва още в съобщението.