Урагани в Канзас и МисуриУрагани торнадо с невиждана сила преминаха през територията на американските щати Канзас и Мисури, убивайки 37 души. Смерчовете оставиха напълно опустошени ивици, широки до половин километър, съобщи USA Today.

В окръг Лорънс, в югозападната част на Мисури, стихията е причинила смъртта на 12 души. Според полицията, центърът на град Пиърс е буквално сравнен със земята. В близките окръзи Грийни и Кришчън бе съобщено за две убити жени.

Службата за борба с природни бедствия в щата Канзас потвърди смъртта на четирима човека в окръг Крофорд и на един - в Уайъндот край Канзас сити. За около половин час международното летище в града бе затворено за всички полети и пътниците бяха евакуирани от терминалите. Губернаторът на Канзас Катлийн Сибелиъс обяви 7 окръга в щата за зони на бедствие, а губернаторът на Мисури Боб Холдън каза, че щетите в неговия щат още се оценяват.

Урагани в Канзас и МисуриМного къщи в двата щата са силно повредени, а някои са изравнени със земята, съобщи електронното издание NEWSru. На много места е прекъснато електроснабдяването.

По данни на метеорологичната служба на САЩ, най-силният вятър е преминал край градчето Бонър Спрингс, в окръг Ливенворт, Канзас.