Служители на полицията за борба с безредиците участваха в няколко сблъсъка в понеделник вечерта пред болница "Хипократ" в Солун, където е настанен тийнейджър, който беше прострелян от полицай по-рано през вчерашния ден. По служителите на реда са хвърляни бутилки и столове, а те са отговорили със сълзотворен газ, пише гръцкият вестник "Катимерини".

Полицаят, прострелял тийнейджъра, е обвинен в опит за непредумишлено убийство. 16-годишното момче е било ранено по време на автомобилно преследване в Солун рано сутринта в понеделник.

Според полицията преследването започнало около 1 часа след полунощ, когато в полицията било съобщено, че непълнолетният е заредил пикап на бензиностанция и си е тръгнал, без да плати. Полицаите са открили автомобила, но тийнейджърът е отказал да спре и се е опитал да избяга, извършвайки опасни маневри. Когато се опитал да се блъсна в полицейски мотоциклет пред него, двамата полицаи го простреляли, след което младежът се е блъснал в стена.

Той е претърпял продължителна операция за отстраняване на куршум от главата и след това е приет в интензивно отделение. Състоянието му се определя като тежко. Срещу него е повдигнато обвинение и за опит за умишлено убийство.