Разшифроването на черните кутии на разбилия се на Синайския полуостров руски самолет може би ще се извърши в Египет, като въпросът още не е решен.
Това заяви ръководителят на Агенцията за гражданска авиация на Русия Александър Нерадко, цитиран от руски медии. Той допълни, че обикновено при такива случаи в разчитането на данните участват експерти от двете страни.

Авиокомпании спират полетите над Синайския полуостров в Египет
Още...

Записващите устройства са леко повредени, но не са били подложени на термично въздействие, съобщи от своя страна руският министър на транспорта Максим Соколов.

Той отбеляза, че неотдавна Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) е проверила системата, организацията на управлението и безопасността на полетите в Русия и е дала добра оценка.

"Но ние, разбира се, ще направим съответните изводи, след като получим резултати от разследването на причините за катастрофата на самолета на "Когалимавиа", подчерта министърът пред телевизия "Россия 24".

Тази сутрин руските министри на извънредните ситуации и на транспорта, както и шефът на агенцията за въздушен транспорт, които от вчера са в Кайро, заминаха за мястото на катастрофата. Там вече се намират повече от 80 руски специалисти с техника и оборудване, необходимо за работа на места, където е имало самолетна катастрофа.