В четвъртък сутринта два трамвая се сблъскаха в германския град Фрайбург. При катастрофата единият трамвай се е разделил на части. Сред ранените има няколко деца, съобщава германската телевизия SWR.

Инцидентът е станал около 8:35 сутринта местно време (9:35 часа българско време), съобщиха от полицията. Единият от трамваите се е разделил на части при инцидента. Според полицията има изхвърлен извън трамвая човек. Той е откаран в болница със сериозни наранявания, като общо са ранени 13 души. Сред ранените има ученици. Четирима от тях са откарани в болница.

По данни на полицията в двата трамвая е имало общо 39 ученици. За оказване на първа помощ на децата е бил нает празен автобус. След това децата бяха отведени в съответните училища и предадени на родителите си.

В момента се изяснява причината за инцидента. Проверяват се данните на тахографите на трамваите и данните на сигнализацията. Според Freiburger Verkehrs AG е възможно ватманът на един от трамваите да е направил грешка или да е станало аварийно превключване на стрелка.