Един човек е починал и още най-малко двама души са били ранени, но не тежко след силно земетресение в Централна Италия, предадоха световните информационни агенции. 

Съобщава се за разрушени сгради и прекъснато електричество. Проливен дъжд затруднява още повече работата на спасителните екипи. 

Няколко десетки души са получили медицинска помощ заради наранявания или прилошаване. В крайна сметка ситуацията не е толкова катастрофална, колкото спасителните екипи са мислели първоначално.

"Искам да благодаря на тези, които работят в дъжда в засегнатите от земетресението зони. Цяла Италия прегръща силно хората, които отново пострадаха", написа в "Туитър" италианският премиер Матео Ренци.

Припомняме, че трус с магнитуд 5.4 по Рихтер бе регистриран вечерта в сряда в централната част на Италия. Епицентърът му е бил е провинция Мачерата, област Марке, недалеч от труса през август, отнел живота на повече от 290 души.  

Според различни източници магнитудът варира между 5.4 и 6 по Рихтер. 

Последвал е и вторичен трус с магнитуд над 5.9 по Рихтер. 

 

Земетресението е било усетено в централната част на страната и в столицата Рим. 

Припомняме, че през август трус с магнитуд 6,2 по Рихтер удари централните части на страната и нанесе разрушения в три области - Лацио, Умбрия и Марке. Загинаха повече от 290 души, а повече от 380 други бяха ранени.