Гръцките власти обявиха извънредно положение в райони на област Еврос в Северна Гърция, където валежите предизвикаха наводнения.
От Гражданска защита са в пълна готовност за евакуиране на жителите при необходимост, информира кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Наводнени са пътища около Солун. Движението по магистралата е без проблеми.

Районите на Ористиада, Дидимотихо и Суфли са застрашени от пороите. Доста над допустимото ниво са водите на Марица и Тунджа, съобщиха от областвата управа в Еврос. Целият механизъм на Гражданска защита е в пълна готовност да окаже помощ на жителите. Вече са наводнени над 80 хиляди декара обработваема земя.

Областният управител на Еврос потвърди, че е в непрекъсната връзка с българските власти.

Проблеми в движението по пътищата има и в района около Солун. Пътна полиция прекъсна временно движението по наводнените пътни участъци в Солун, Килкис и Халкидики. Придошли реки заляха пътищата. Пожарникари оказват помощ на водачи, блокирани в автомобилите си. Част от полетите към летище Солун се насочват към Атина и Кавала. Полицията предупреждава, че всички проблемни и рискови участъци са обозначени и водачите на бива да нарушават забраната.

Граничните власти съобщиха, че сухопътната граница с Турция при граничния пункт Кастаниес се затваря  временно и почасово от турските власти поради наводнени пътни участъци. Има опашка от автомобили.