Трима души бяха ранени в Испания след като хеликоптер се разби на околовръстен път на магистрала в Мадрид днес сутринта. Летателният апарат е ударил лек автомобил при инцидента. Това обявиха службите за спешна помощ в града, съобщава "Ройтерс".

Двама души са били в хеликоптера. Единият е успял да излезе от него сам, докато другият е бил спасен от останките от пожарникари, разказа говорител на службата. И двамата са пострадали при катастрофата, както и шофьорът на колата, ударена от хеликоптера, съобщиха от Спешна помощ. Единият от оцелелите при катастрофата е с лека травма на главата, друг със счупена бедрена кост, а третият е с леки наранявания, поясни говорителят.

Десетки служители на спешна помощ бяха изпратени да обезопасят района.

Предното стъкло и опашката на жълтия хеликоптер са били разбити при злополуката. Колата също е останала без предно стъкло, като има щети и по бронята ѝ.

Говорител на European Rotors 2023, шоу за хеликоптери, проведено от понеделник до четвъртък в конферентния център Ifema, заяви, че хеликоптерът е летял от Ifema до Летище Куатро Виентос, разположено южно от Мадрид.

Петима са загиналите при катастрофата на хеликоптер в Средиземно море

Петима са загиналите при катастрофата на хеликоптер в Средиземно море

За момента няма данни за враждебна дейност