Продължават усилията за спасяване на 184 души, блокирани на въжената линия, след инцидент, при който един човек загина, а няколко бяха ранени, обобщи Анадолската агенция.

Според официални лица и местни медии в петък един човек е загинал, а седем са били ранени, когато капсула на кабинков лифт се е ударила в стълб и се е разкъсала в Южна Турция, в резултат на което пътниците са паднали на планинския склон под нея.

Инцидентът остави десетки хора заседнали в продължение на часове, тъй като спря цялата система на кабинковия лифт.

Кметът на Анталия Мухиттин Бьок заяви, че продължават усилията за спасяване на 184 души, блокирани в кабинковия лифт.

За спасителните операции се използват въжени системи, а към района се насочват хеликоптери с нощно виждане, каза Бьок. "В момента 184 наши граждани се намират в 25 кабини. С Божията помощ ще спасим всички тях", добави кметът.

Петима от ранените са били свалени от планината със самолет, а по думите на министъра на вътрешните работи Али Ерликая продължават усилията за евакуация на останалите двама. Той сподели също така в социалната мрежа X, че в спасителната операция са се включили над 160 души, които са се отзовали на първа помощ, като например въздушни екипажи от бреговата охрана и планинарски екипи от различни региони на Турция.

На мястото на инцидента са изпратени над 300 души от спешна помощ, планински спасители, алпинисти, войници, жандармерия и други. В района има 6 хеликоптера, 1 военен товарен самолет, 76 автомобила и 6 линейки, обявиха властите в Анкара.