През изминалото денонощие официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) в Иран надхвърлиха 6000 души, което е нов рекорд през тази седмица, докато броят на починалите също е близо до рекорда на страната, съобщава "Франс прес".

Говорителят на здравното министерство уточни, че Иран е регистрирал 6 134 новозаразени през последните 24 часа, с което общият брой на заразените в Ислямската република достигна 556 891 души.

Предишният рекорд от 5 616 новозаразени беше отчетен в сряда, ден след като Иран за първи път превиши 5000 новозаразени в рамките на денонощие.

Още 335 души са починали през последните 24 часа, като рекордът от началото на епидемията е 337 жертви, регистрирани в понеделник.

С това общият брой на починалите от началото на епидемията в Иран вече е 31 985 души, като Ислямската република е най-тежко засегнатата от пандемията страна в Близкия изток.

Починалите от и заразените с новия коронавирус се увеличават в страната, която отчете няколко нови максимума от септември.

Според здравното министерство 27 от 31-те провинции на Иран в момента са "червени" - най-високото ниво на риск.