Помощник-пилотът Андреас Любиц, който разби самолет на Germanwings във Френските Алпи, е репетирал снижаването при предишния полет. Това пише германският вестник „Билд".

Припомняме, Любиц е заподозрян, че на 24 март умишлено е разбил самолета, като загинаха всички 150 души на борда. Прокурорите смятат, че 27-годишният Любиц е заключил капитана на самолета извън пилотската кабина, след което снижил рязко височината на полета и разбил машината.

Вестникът цитира източници, близки до френската агенция за разследване на катастрофи. В предварителен доклад на агенцията се казва, че Любиц е упражнявал намаляване на височината на полета на заминаващия самолет от Дюселдорф до Барселона същия ден, в който стана катастрофата. Очаква се докладът да бъде публикуван днес.

„Билд" посочва, че в доклада се говори за контролирано спускане, което продължило минута и било необосновано от техническа гледна точка.

Любиц страдал от тежка депресия в миналото и на компютъра в дома му е открито, че в дните преди катастрофата е търсил в интернет начини за извършване на самоубийство. Прокурорите също открили болнични, от които било видно, че пилотът не е трябвало да лети във въпросния ден.