В северния район Еврос в Гърция има наводнения по поречията на Марица, Арда и Тунджа, съобщава кореспондентката на БНР. Водите на река Арда са прелели на много места в северната част на областта.

Положението по поречието на река Марица на гръцка територия е критично. Там водите са преминали критичния праг. Дига се е скъсала на град Ористиада. Наводнени са над 30 000 декара обработваема земя. Областният управител на Еврос заяви, че и днес продължават да прииждат големи количества вода след изпускане на язовир „Ивайловград".

Временно е прекъснато движението по магистралния път от Орестиада към граничния пункт с България - Орменион. Водите са прелели върху магистралата. Властите временно спрели движението към границата с Турция при Кастаниес. Силните води са разрушили и част от граничната стена, която Гърция построи, за да спре нелегалното влизане на имигранти. Наводнени са къщи, магазини и ферми.

От днес в бедствено положение са три области в западната част на Гърция. Части на гражданска защита са успели да достигнат до жители на високопланински села в областта на град Ламия, които трети ден са били откъснати от  пороите и останали без ток. Няма пострадали. Дори по островите в Егейско море, където ураганът не е нанесъл толкова щети, много от пътищата са прекъснати от свлачища.

Гръцките власти съобщават, че материалните щети са огромни. Положението в страната се нормализира.