По данни на италианските власти една от жертвите на свлачището на остров Иския вероятно е българска гражданка, която притежава и италианско гражданство, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Българското дипломатическо представителство е в непрекъснат контакт с италианските власти за получаване на официално потвърждение на информацията.

По информация на българското посолство в Рим към този момент, вследствие на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, предизвикано от тежките метеорологични условия, един човек е загинал, 13 са ранени, а 11 все още се издирват.

Българка е сред изчезналите на италианския остров Исхия

Българка е сред изчезналите на италианския остров Исхия

Издирването на хора в неизвестност продължава

В района е обявено извънредно положене и е разпоредена евакуация на около 200 души.

Иския е вулканичен остров на около 30 км от Неапол, който привлича посетители с минералните си бани и живописното си крайбрежие. Той е гъсто населен, а многобройните незаконни постройки създават риск от наводнения и земетресения.

Италианският премиер Джорджа Мелони заяви, че е в тесен контакт "Гражданска защита", ресорния министър Нело Мусумечи и местните власти в региона Кампания, в чиято територия попада остров Иския.