Пандемията от новия коронавирус премина още една мрачна граница, след като общият брой на починалите по света надвиши 25 000 души по-малко от 24 часа след като над 500 000 души станаха заразените с COVID-19. Това показват данните на Университета "Джонс Хопкинс".

По-голямата част от починалите са в Европа. 

Коронавирус: Бурно нарастване на жертвите и заразените във Великобритания

Коронавирус: Бурно нарастване на жертвите и заразените във Великобритания

В рамките на последните 24 часа

Досега Италия е платила най-високата цена с около 8 200 жертви от началото на заразата, като повечето от тях се случиха са за период по-малко от месец.

Човешките загуби от болестта са много големи и в Испания, където 4 858 са официално регистрираните починали. По-рано днес стана ясно, че за последните 24 часа в страната са починали още 769 души, което е рекорд за Испания от началото епидемията.

Китай, първата жертва на заразата, има около 3 300 починали, но там се отчитат много малко жертви в последните седмици, тъй като разпространението на вируса в страната е почти овладяно (поне според властите).

Коронавирус: Болниците в Париж ще са запълнени до 48 часа

Коронавирус: Болниците в Париж ще са запълнени до 48 часа

А пикът на заразата се очаква да е чак през април

Повече от 2 300 души загубиха живота си в Иран, където властите казват, че се подготвят за нова вълна от инфекции заради пътуванията около Персийската новъа година (Новруз).

Жертвите в САЩ достигнаха 1300 души, но тъй като рязко се увеличават регистрираните заразени, вероятно жертвите ще се увеличават.

Германия изглежда "остров на спокойствието" сред своите европейски съседи, където починалите 281 души от над 47 000 заразени са показател за доста ниска смъртност.

Броят на починалите в Германия е загадка за учените и неин отговор все още не е намерен.

Рекордните 769 жертви на коронавируса в Испания за последните 24 часа

Рекордните 769 жертви на коронавируса в Испания за последните 24 часа

Общият брой на заразените скача със 7 871 души до общо 64 059 души