Открити са телата на двама души от семейството на 28-годишната Айлин Канмаз от кърджалийското село Бял Извор. Семейството изчезна при земетресението в района на турската провинция Хатай.

Спасителите са открили под развалините на жилищния им блок телата на 5-годишната Айза и баща й Мустафа Канмаз. В неизвестност остават майката Айлин и 7-месечния Мурат. Това съобщи за БНР дядото на децата.

Припомняме, близките на майката Айлин опитали да се свържат с нея, когато научили за бедствието, но тя не вдигнала телефона си. Пробвали да се свържат и със съпруга й, но отново без успех.

В неизвестност остава и мъжът от град Искендерун с българско и турско гражданство. По информация на Министерството на външните работи и друг български гражданин е в неизвестност, а по време на бедствието сънародникът ни се е намирал в град Антакия.

Българското посолство в Анкара поиска от турското министерството на здравеопазването да предостави повече информация дали има пострадали български граждани, настанени в болници след земетресението, съобщава БНР.

В консулската служба към посолството е създадена организация по извънредно приемане на документи за пътуване на български граждани, които са пострадали и желаят да се евакуират в България.

Жертвите към този момент след земетресенията в Турция и Сирия са над 11 000 души.