Частична парализа и загуба на гласа заплашват Михаел Шумахер, съобщават агенциите, позовавайки се на информация от бившия състезател във Формула 1, французинът Филип Стрейф.

Припомняме, преди дни Шумахер падна тежко, карайки ски и си удари главата в камък. Ударът е бил толкова силен, че каската на легендарния пилот се е разцепила на две.
В момента той е в болница в Гренобъл в състояние на кома.

По думите на Жерар Селян, шеф на Института по мозъка, цитират от Стрейф, специалистите сканират мозъка на Шумахер ежедневно, за да видят как спада хематомът, причинен от удара.
В понеделник той е бил двустранен, докато сега е останал само в лявата част, което според специалистите е голям напредък.

Но ако той се задържи по-дълго, може да предизвика парализа на противоположната - дясна, част на тялото, като в този случай Шумахер може да загуби и гласа си.

Стрейф, който също е в инвалидна количка след катастрофа по време на предсезонните тестове през 1989 година, смята, че след рехабилитация гласът и подвижността на Шуми може да се възвърнат.

Междувременно обаче мениджърът на Шумахер, Сабина Кем, заяви официално, че той се намира в „критично, но стабилно" състояние.
Кем нарече „чиста спекулация" всякаква друга неофициална информация, попадаща в медиите.