Най-малко 23-ма души загинаха в сряда при отделни случаи в Гватемала, съобщи АП. Става въпрос за катастрофа на пикап и въоръжено нападение. 

Пикап, превозващ 30 души, катастрофира в сряда в селските райони на Гватемала. Загинали са 17 души, а други 13 са били ранени. Сред загиналите има две деца. Това са съобщили представители на местните власти. 

Кметът на град Джокотан, близо до руините на Копан в съседен Хондурас, потвърди броя на починалите и пострадалите. Районът, разположен на изток от град Гватемала, е беден и хората често се возят отзад на пикапи.

Кметът Хуан Рамон Диас каза, че камионът е претърпял повреда и шофьорът е излязъл да го поправи. Но може да е забравил да задейства аварийната спирачка, защото камионът се е претърколил назад и се е хвърлил в малък каньон.

20-годишният шофьор е арестуван поради опасения, че местните жители може да го нападнат, което е често срещано в Гватемала.

9 загинали и 20 ранени при сблъсъци на концерт в Гватемала

9 загинали и 20 ранени при сблъсъци на концерт в Гватемала

Две деца са били сред стъпканите

При отделен инцидент четирима мъже и две жени са били застреляни във вторник във воден парк в град Тикисате, южно от столицата, казаха служители.

Местните медии казаха, че жертвите са били заподозрени в кражба на камион, но властите не потвърдиха съобщенията, че това може да е ответна атака.