United Airlines разследва смъртта на огромен заек, който е бил транспортиран в един от самолетите им. Това съобщава Би Би Си.

Заекът с дължина 90 сантиметра е открит мъртъв в товарното помещение, когато самолетът пристигнал на чикагското летище "О"Хеър" от лондонското "Хийтроу". Заекът се казва Саймън.

Британски медии информират, че 10-месечният гигантски заек трябвало да бъде доставен на нов собственик "знаменитост".

Авиокомпанията United Airlines, която от няколко седмици е засегната от лоша реклама, обяви, че е натъжена от смъртта на заека.

Умирането на животни в самолети е рядко, но не и нечувано явление.

Данните от американското министерство на транспорта показват, че през 2015 г. авиолиниите в страната са съобщили за 35 смъртни случая на животни. Това са най-актуалните налични данни. 14 от тези смъртни случаи са на полети на United, с още 9 пострадали животни. През годината United са превозили 97 156 животни, което означава 2,37 инцидента за всеки 10 000 транспортирани животни за периода.

Според данните това е най-големият брой на всички американски авиолинии.

В съобщение, изпратено до Би Би Си, от авиокомпанията заявяват: "Ние бяхме натъжени да чуем тази новина. Безопасността и благосъстоянието на всички животни, които пътуват с нас, е от изключителна важност за United Airlines и нашия PetSafe екип. Свързахме се с нашия клиент и предложихме помощ. Ние разглеждаме този въпрос".

Вестник "Сън" пише, че Саймън е бил 10-месечният син на най-големия в света заек - 1,3 метра дългият гигантски заек Дариус. Очаквало се да стане по-голям от баща си.

Собственичката Анете Едуардс заяви пред изданието, че Саймън е минал ветеринарен преглед три часа преди полета и бил в идеално здраве.

"Нещо много странно се е случило и аз искам да знам какво. Изпращам зайци по целия свят и досега нищо подобно не се е случвало", заяви жената.