Американската агенция по храните и лекарствата ( FDA) одобри употребата на ваксината на Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 за възраст от 12 до 15 години, предаде АП.

Изпълняващият длъжността комисар на FDA Джанет Уудкок заяви, че разрешението бележи "значителна стъпка в борбата срещу пандемията COVID-19", добавяйки, че "позволява по-младото население да бъде защитено от COVID-19".

И Франция одобри за употреба ваксината на "Пфайзер"

И Франция одобри за употреба ваксината на "Пфайзер"

Това съобщава медицинския регулатор в страната

Регулаторният орган е установил, че ваксината "отговаря на законовите критерии за изменение на EUA [разрешение за спешна употреба]" и че известните и потенциалните ползи надвишават риска, поради което "подкрепя използването на ваксината в тази популация".

САЩ станаха втората държава след Канада, която одобри ваксината на Pfizer-BioNTech за юноши.

Междувременно Си Ен Ен съобщи, че се очаква Pfizer Inc. да кандидатства за разрешение за спешна употреба (EUA) за тяхната ваксина срещу COVID-19 да се използва за деца на възраст под 12 години в САЩ.

Британия започва да се притеснява от индийския вариант на коронавируса

Британия започва да се притеснява от индийския вариант на коронавируса

Вариант B.1.617.2, е по-предаваем от този, открит за първи път в Ухан, Китай

Консултативният панел на външните експерти на Американската агенция по храните и лекарствата трябва да се срещне на 10 юни, за да обсъди спешното използване на Pfizer-BioNTech при деца под 12 години.

Междувременно Pfizer представи необходимата документация за пълно разрешение за тяхната коронавирусна ваксина.